Tafelnieuws 9 oktober 2017

Tafelnieuws 9 oktober 2017

De BuytenHoutTafel heeft op 9 oktober een bijeenkomst georganiseerd, waar meer dan 50 mensen aanwezig waren. Op deze bijeenkomst zijn met name de plannen van Josje Duijndam aan de orde geweest. Daarnaast heeft de BuytenHoutTafel Maarten van Dijk, van de manege aan de Bieslandseweg 2, een podium gegeven voor een heel korte toelichting, een pitch, over zijn nieuwe, bijgestelde plannen voor de manege.

De kenmerken daarvan zijn:

  • Binnen het huidige bestemmingsplan is er ruimte voor een manege met 37 paarden en de daarbij behorende horeca vergunning. Het nieuwe plan gaat niet meer van die 37 uit, maar van 24 paarden, met een grotere privéfunctie en een fokfunctie in plaats van een manegefunctie. Er komt geen horeca meer.
  • Het aantal verkeersbewegingen word dan geraamd op gemiddeld ongeveer 10 per dag.
  • Er komt een binnenbak in het huidige stallengebouw. Dit dient daarvoor 17 meter te worden verlengd. De hoofdwoonfunctie zal worden verplaatst naar het bestaande stallengebouw. Hierdoor komt de hoofdwoning te vervallen en zal worden gesloopt. Omdat er behoefte is aan 24 uur 7 dagen toezicht, zal er een opslagruimte met een kleine appartement functie, links bij binnenkomst van het terrein, worden gebouwd. Tegen het nieuw te vormen bos van Josje Duindam.
  • Op dit moment zijn er twee buitenbakken, een grote en een kleine. De kleine buitenbak zal weiland, polderlandschap worden. De kleine buitenbak blijft bestaan. Door de komst van een binnenbak kunnen alle lichtmasten verdwijnen. Iets wat minder licht en horizonvervuiling zal geven.
error: Content is protected !!