Tafelbijeenkomst Bieslanddagen

Tafelbijeenkomst Bieslanddagen

Tafelbijeenkomst Bieslanddagen 2.0

De vernieuwde Bieslanddagen verbinden met de kernwaarden van de Buytenhout-visie

Initiatief van deze tafelbijeenkomst: stichting Bieslanddagen
Datum: 12 mei 2021
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: In verband met de corona maatregelen is deze bijeenkomst online.

Onderwerp
Na 13 jaar is het tijd om de Bieslanddagen te vernieuwen. De diversiteit aan activiteiten van de Bieslanddagen draagt bij aan natuurbeleving en natuureducatie voor jong en oud. Stichting Bieslanddagen heeft een nieuwe visie onder de naam Bieslanddagen 2.0 en de belangrijkste uitgangspunten van deze tafelbijeenkomst zijn om de vernieuwde Bieslanddagen te verbinden met de kernwaarden van de Buytenhout visie. Het bestuur van stichting Bieslanddagen nodigt iedereen uit om input te geven en deze twee dagen in september te verbinden met de kernwaarden van de visie: “Er zijn diverse onderwerpen die we graag tijdens deze tafel willen delen en jullie input en/of ideeën graag ontvangen.”

 • Het verruimen van gebieden
  We kunnen de Bieslanddagen 2.0 verruimen met nieuwe locaties in het gebied. Het betrekken van nieuwe locaties zal voor spreiding van bezoekers zorgen. Nieuwe locatiehouders stonden voorheen als organisatie op de locatie van Hoeve Biesland of Klein Delfgauw. Door deze nieuwe vorm, geven we hen de mogelijkheid om deel te nemen vanaf eigen locatie. Daarnaast kunnen we kijken welke gebieden geschikt zijn en vele bezoekersstromen aan kunnen en welke gebieden juist niet.
 • Verkeersbeweging/route
  De Bieslanddagen vraagt om veel verkeersbeweging en gemotoriseerd verkeer is de afgelopen jaren niet toegestaan. Dat is een punt van aandacht als we bezoekers gaan verspreiden over het gebied. De Korftlaan en P1 moet bereikbaar blijven voor o.a. ondernemers die daar zijn gevestigd. Ook moeten we nadenken over mensen die slecht ter been zijn als er bepaalde wegen afgesloten zouden worden.

Verruimen van gebieden

Verkeersbeweging

 •  Afval
  We scheiden het afval op alle locaties en zorgen er ook voor dat dit op de juiste wijze wordt afgevoerd. Hoe kunnen we duurzaam omgaan met afval en kunnen we samenwerken met andere partijen/initiatieven in het gebied die hier al activiteiten over aanbieden?
 • Partners (Activiteiten/Standhouders/Horeca)
  We willen graag samenwerken met gebiedsgebonden ondernemers en organisaties rondom natuurbeleving, natuureducatie en horecamogelijkheden. Ook heeft de Bieslanddagen de afgelopen jaren anderen lokale organisaties en initiatieven een plek gegeven als standhouder op de streekmarkt of het aanbieden van activiteiten rondom natuurbeleving en natuureducatie. Duurzaamheid is een nieuwe focus. Hoe kunnen we verantwoord omgaan met producten, diensten en catering maar toch ook laagdrempelig blijven voor bezoekers.
 • Naamswijziging
  Meerdere partijen hebben al aangegeven dat het verspreiden van de activiteiten misschien ook om een andere naam vraagt. Daarnaast worden de Bieslanddagen ook vaak gekoppeld aan Hoeve Biesland. Als er meerdere locaties bij betrokken worden, is het goed om dit te scheiden zodat bezoekers ook weten dat het op andere locaties is. De Bieslanddagen heeft een sterke naam en is herkenbaar voor veel mensen. Voorlopig hebben we het de Bieslanddagen 2.0 gemaakt, maar het is goed om te onderzoeken of een andere naam beter past.

Je kunt je aanmelden voor deze online bijeenkomst t/m 6 mei. Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Stichting Bieslanddagen stuurt iedereen die zich heeft aangemeld voorafgaand aan deze bijeenkomst het conceptplan van de vernieuwde Bieslanddagen. Voor inhoudelijke vragen aan stichting Bieslanddagen kun je een email sturen aan organisatie.bieslanddagen@outlook.com.

Ter info: stichting Bieslanddagen is op dit moment in gesprek met beide gemeenten om de Bieslanddagen 2.0 op 4 en 5 september 2021 door te laten gaan met de nodige aanpassingen en maatregelen. 

error: Content is protected !!