Richard Smokers

Richard Smokers

Ik ben geboren en getogen in Eindhoven en via omzwervingen langs Nijmegen en Amsterdam in 1996 in Pijnacker geland. Tot mijn grote verbazing bleek er in het drukste deel van Nederland heel veel natuur te beleven, vooral ook wat betreft vogels.

Ik heb vanaf mijn jonge jaren grote interesse in natuur gehad, maar ben er eigenlijk pas hier in Pijnacker en omgeving echt actief iets mee gaan doen. Er is hier in de buurt in de afgelopen jaren veel natuur verdwenen, maar nog steeds is Pijnacker-Nootdorp op de kaart van Zuid-Holland goed te herkennen aan de cirkel van groene gebieden er omheen.

Het gebied BuytenHout is daar een belangrijk onderdeel van. Ik wil me graag inzetten om dit groen voor de lange termijn te behouden en versterken, met oog voor natuur én de belangen van recreatie en lokale economie. Dat doe ik onder andere als voorzitter van de vereniging voor Natuur- en Milieubescherming Pijnacker (www.nmpijnacker.nl). En als lid van de kerngroep van de BuytenHoutTafel.

In het dagelijks leven houd ik me bij TNO in Den Haag bezig met onderzoek en advisering op het gebied van duurzame mobiliteit. Naast natuur is duurzaamheid dus één van mijn andere passies. Ik heb een donkergroen vermoeden dat deze passies in wat we met de BuytenHoutTafel gaan doen, allebei heel goed van pas gaan komen.

error: Content is protected !!