Evelien Olyslagers

Evelien Olyslagers

Evelien Olyslagers

Wat is jouw relatie met de BuytenHoutTafel?
Ik was één van de 150 Buytenhouters die heeft meegewerkt aan de gebiedsvisie. Wat was dat een mooi proces!

Wat is jouw rol binnen het kernteam van de BuytenHoutTafel?
Ik ondersteun het kernteam in secretariële en organisatorische werkzaamheden. Ik ben vooral een doener. Als er een plan op tafel ligt, dan maak ik graag een sprong vooruit om het ook echt concreet uit te voeren. Voor de BuytenHoutTafel organiseer ik tafelbijeenkomsten, deel ik de ontwikkelingen in het gebied met jullie, maar ook als jij een vraagt hebt of een nieuw onderwerp op tafel wilt leggen kun je contact met me opnemen.

Waarom ben je zo betrokken bij de BuytenHoutTafel?
Ik heb een grote passie voor mens en natuur. Beide hebben invloed op elkaar en beide hebben aandacht en zorg nodig. Wij zijn ver van de natuur af gaan staan en nu zijn we weer opzoek  naar meer verbinding met de natuur. Juist in een dichtbevolkte randstad is het goed om met elkaar in dialoog te gaan, over hoe we die natuur meer kunnen gaan integreren in ons leven. De BuytenHoutTafel is zo’n plek waar iedereen kan aanschuiven. Waar we van elkaar kunnen leren, waar we samen nieuwe ideeën ontdekken en waar heel veel verbindingen zichtbaar worden. Ik geloof dat antwoorden op vraagstukken, door een initiatief als de BuytenHoutTafel, op organische wijze ontstaan en doorwerken.

Wat is jouw favoriete plekje binnen het gebied van de BuytenHoutTafel?
Ik kan echt intens genieten van het Bieslandse bos, de Bieslandse polder en het Krekengebied. Wanneer ik vanuit het Bieslandse bos de polder in wandel en uitkijk over het open landschap, blijf ik altijd even stilstaan. Je vindt me ook veel bij de kudde paarden in het Bieslandse bos en wandelend door het hondenuitrengebied met mijn hond Sam. Weet je wat ik zo mooi vind aan dit gebied? Er is plaats voor iedereen! Mens, dier én natuur. 

error: Content is protected !!