Column Jesse Lodder

Column Jesse Lodder

Column Jesse Lodder

Beste BuytenHouter,

Om te beginnen, zal ik mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Jesse Lodder en ik studeer aan de Wageningen universiteit. Ik ben begonnen als biologie bachelor, heb een tweedegraads bevoegdheid in lesgeven gehaald en heb daarna besloten om met mijn master toch meer de kant van de mensen op te gaan. Nu volg ik een masterstudie in plattelandsinnovatie en -ontwikkeling. Ik heb heel lang nagedacht over waar ik mijn carrière zou willen voortzetten. Zou ik naar het Andes-gebergte willen in Peru om te helpen de Quechua bevolking natuurlijker te laten integreren met de huidige ontwikkelingen van het land zelf? Of ga ik naar de regenwouden van Indonesië om te kijken naar de niet-duurzame productie van palmolie en wie daar veranderingen in kan brengen?

Misschien tegendraads naar mijn medestudenten, maar ik bedacht me, hoe belangrijk dat ook is, dat is niet mijn taak. Zorg maar eerst dat Nederland een voorbeeld kan zijn als het gaat om duurzame veranderingen. Er is in Nederland genoeg op te lossen wat betreft kringlopen, veestapel, hittegolven in stedelijke gebieden en natuurbranden die elk jaar erger worden. Zo kwam ik uiteindelijk terecht in het gebied BuytenHout. Een gebied dat met zijn BuytenHoutTafel tot stand probeert te brengen wat wij in onze studie leren. Namelijk, een open communicatie en verbindingen zoeken tussen alle verschillende ideeën en persoonlijkheden met ondersteuning van kennis en feiten.

De aankomende periode wil ik jullie graag meenemen in mijn zoektocht naar wat participatie kan betekenen voor de toekomst en wat we kunnen leren van diegene die het al geprobeerd hebben.

Jesse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!