Dier & Visie: column van Tijn

Dier & Visie: column van Tijn

Column van Tijn

De uil zat op een tak, raadt eens wat voor een boom, juist ja een olm. Hoe kan het ook anders. Sinds de laatste keer dat ik hier in het bos was om eens de mening van de dierlijke bewoners te pijlen en waar toen een hevige discussie uit ontstond, heeft men besloten om ook een overleg groep op te richten. Uiteraard onder voorzittersschap van meneer de uil. Hij heeft mij nog regelmatig om raad gevraagd, want hij had niet gedacht dat het niet zo ingewikkeld was. Later bleek dat hij regelmatig ontploft was door al dat domme gekakel.

Ik ging nu weer even bij hem langs om te pijlen wat het dierenrijk vond van al dat verkeer door het bos, zeker nu met die corona.

Hij zei, ach ik weet niet wat ik er van moet zeggen, er wordt nogal gemopperd, maar dat wordt er altijd wel. Hij had het nog niet gezegd of daar kwam die merel weer aan. Wat,wat hoor ik ,gaat het over de mobilisatie ,nou ik weet wel van mijn verre voorvaderen dat het toen geen pretje was. Nee, kreunde de uil, het onderwerp is mobiliteit, als je snapt wat dat is. Nou niet zo moeilijk riep het konijn wat achter een struik vandaan gehuppeld kwam. Dat gaat over al die auto’s die hier door het bos racen, het is een schande, als dit zo door gaat gaan we met z’n alle op de Markt demonstreren. Wat denkt dat mens volk wel. Een groepje halsbandparkieten streek ook neer. Hebben jullie al gehoord van dat virus dat de mensen dood maakt, kijk jongens dat is de oplossing. Ja moeten jullie nodig zeggen,zei de merel, jullie vreten altijd al dat vogelvoer op wat de mensen neer strooien en ophangen. Jullie zijn de eersten die niks meer te eten hebbben straks. En dat is maar goed ook, want jullie hebben hier niks te zoeken. Zo, de toon was weer gezet. De uil begon te schreeuwen dat ze eens allemaal hun mond moesten houden. Er kwam een mol met zijn koppie boven de grond. Hoezo m’n mond houden ik praat nooit onder de grond. En ik heb heus wel gehoord waar jullie het over hadden. Als jullie nu net als ik je gewoon onder de grond verplaatsen is er niks aan de hand, ze moeten wel ophouden alsmaar klemmen in mijn tunnels te zetten. Ach man riep het konijn, je bent stekeblind, wat weet jij nou van mobiliteit?

Zo riep de uil nu echt boos, het is weer genoeg geweest met al jullie onzin, nu even serieus, die meneer wil weten hoe wij het verkeer in het bos willen regelen?

Nou het werd weer een chaotische discussie, maar de uil heeft me later nog verteld dat iedereen het er wel over eens was dat die auto’s het vervelends waren. Zet die maar aan de rand. En niet overal die honden los laten lopen, maar zei hij gelukkig wel dat mijn hond wel los mocht want dat was een beschaafd beestje. Kijk dan zie je weer eens hoe wijs zon uil is.

 

Reacties zijn gesloten.
error: Content is protected !!